TRIBALJ - HONOLULU BEJBE!

ODRŽAN JE TRADICIONALNI SUSRET HRVATSKOG 2CV CITROЁN KLUBA U TRIBLJU

 

Susret Spačeka na tribaljskom jezeru

Tijekom vikenda od 2. do 4. lipnja 2023. održan je, možemo slobodno reći, već tradicionalni susret Spačeka na jezeru u mjestu Tribalj (Vinodolska općina). Pokrovitelji susreta su naši partneri - HE Vinodol i Turistička zajednica vinodolske općine, kojima i ovom putem zahvaljujemo što su nas ugostili i omogućili nam da se osjećamo „kao kod kuće“. Ne smijemo zaboraviti niti naše „lokalce“, koji su nam pomogli kako u organizaciji susreta, tako i u pripremi odličnog roštilja.

Na susretu su ukupno sudjelovala 53 vozila najvećim dijelom iz Hrvatske (27) i Slovenije (21), te susjednih nam BiH (2), Srbije (2) te jedno vozilo iz Italije. Prednjačili su Spačeki sa 29 šarenih primjeraka. No, mnogo važnije od samih vozila je dolazak čak 105 sudionika, među kojima je bilo rekordnih 19-ero djece, našeg najvećeg blaga, kojima u naslijeđe ostavljamo lijepa sjećanja, ali i „obavezu“ nastavka organiziranja sličnih susreta i druženja u budućnosti. Jer kako se ono kaže: „selo može propasti, ali ne i običaji“. Ne smijemo zaboraviti niti petero četveronožnih ljubimaca, bez kojih bi ovaj susret bio „manjkav“.

 

Petak 02.06.2023. ....negdje oko 14h sudionici susreta počeli su dolaziti samostalno, ali i u dobro organiziranim skupinama popunjavajući polako kamp svojim vozilima. Večera je organizirana „kamperski“, stoga se svatko pobrinuo za svoje prehrambene navike, ali šank s pivom, vinom i sokovima radio je punom parom. Glazbom, kao neizostavnom „podlogom“ ovakvih susreta suvereno je vladao naš DJ Kole uz svesrdnu pomoć Štelia. Ni par kapi kiše u popodnevnim satima nije pokvarilo dojam. Umorni od puta, ali zadovoljni druženjem, sudionici su iza ponoći lagano tonuli u san, uz „a capella“ izvedbe pjesama pod vodstvom našeg klapskog pjevača i domaćina – Branka, zvanoga Rus. Tijekom noći snažna bura na trenutak je svih probudila rušeći sve pred sobom, posebno veliki klupski šator, no jake snage sudionika su stvari brzo stavile pod kontrolu i spavanje se moglo nastaviti.

Subota 03.06.2023. Nakon buđenja i spremanja, slijedilo je okupljanje vozila na brani tribaljskog jezera, fotografiranje Dronom, kojim je upravljao naš kolega Krešo, te uz iskusnu ruku i oko fotografa Novog lista, napravljene su neke od najljepših fotografija ovakvih susreta. Nije izostao niti kratak razgovor organizatora s medijima, koji su nas ove godine lijepo popratili. Kreće vožnja preko Križišća i Hreljina, uspon do Zlobina, zatim spuštanje do Fužina, ponovno fotografiranje, te nastavak RAID-a preko Liča do Lukova gdje se kolona vozila zaustavila ispred legendarnog planinarskog doma – Vagabudnina koliba. Uz par riječi domaćina, sudionici su se okrijepili hladnim napicima, te nastavili svoj put preko Bribira do vinske kuće „Pavlomir“ u zaleđu Novog Vinodolskog. Ljubazni domaćin ispričao je priču o vinariji, vinima i nepreglednim poljima vinove loze, te smo druženje nastavili uz odličan Čobanac. Uslijedilo je slobodno popodne, koje su hrabriji sudionici iskoristili za odlazak na more i sunčane plaže, a neki su se vratili u kamp na odmor i pripremu za večeru i večernje druženje. Naš domaćin Nedeljko, napravio je odličan mesni roštilj, a predsjednik kluba Darko ukusno kuhano povrće. Uz neizostavnu glazbu DJ-a i kratki emotivni govor predsjednika na platnu su se izmjenjivale fotografije našeg legendarnog, Sarajlije, Samoborca, Tribaljca, svjetskog čovjeka, gurmana, hedonista i zajebanta Eduarda Ficka, poznatijeg kao Mišo. Spontani aplauz na kraju prezentacije i pokoja suza na licima sudionika označili su naše veliko HVALA našem legendarnom članu. Sigurni smo da nas je promatrao vozeći svoj „nebeski Spaček“ i uz zarazan osmjeh poručio: „Ma nabijem vas, papci“ !

Nedjelja 04.06.2023. Neizostavni doručak i pospremanje kampa uz razgovor i pokoju „putnu“ obilježili su nedjelju prije podne. Neki sudionici krenuli su ujutro svojim kućama, što im nećemo zamjeriti, jer su imali dugačak put pred sobom - preko 600 Km. No, oni koji su ostali pomogli su raspremiti i očistiti kamp, pozdraviti se sa svojim „bližnjima“ i uz zvuke dvocilindarskog motora polako otputovati s lijepim sjećanjima na vinodolsku općinu, Tribalj i ljubazne domaćine. Naravno, uz želju da se što prije ponovno okupimo na nekom novom druženju u nekom novom gradu, jer Spačeki i njihov „cirkus“ nastavljaju živjeti, putovati…..

Hvala svima. Vidimo se dogodine!!!

Partneri: HE Vinodol, Turistička zajednica vinodolske općine, 2CV PUB Fontana Samobor

Statistika susreta:

UKUPAN BROJ VOZILA: 53

HRVATSKA: 27

SLOVENIJA: 21

BIH:2

SRBIJA:2

ITALIJA:1

UKUPAN BROJ SUDIONIKA: 105

UKUPNO DJECE:19

PASA: 5

VOZILA PO MODELIMA:

2CV 6: 28

2CV 4X4: 1

DYANE 6: 8

ACADYANE:2

DAK:1

AMI 6: 1

AMI 8:1

MEHARI:1

VISA CLUB:1

HY:1

BERLINGO:1

BX:1

C4:1

C6:1

KAMPERI:4

 

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAM SUSRETA 'HONOLULU BEJBE' 02.-04. 06. 2023. TRIBALJ, TRIBALJSKO JEZERO:

 

02.06. PETAK

14 h okupljanje i otvorenje susreta

16 h druženje

19 h večera u vlastitom aranžmanu (kamperski) !

20 h muzika

 

03. 06. SUBOTA

Od 09 h 2CV RAID - (duljina: 62 km, cca 3:00 sata sa stajanjem u Lukovu – Vagabundina koliba)

Trasa: Tribalj – Drivenik - Križišće – Hreljin – Zlobin – Fužine – Lič – Lukovo –Bribir - Pavlomir (Povratak je proizvoljan! Pavlomir– Bribir – Grižane – Tribalj ili Jadranskom magistralom preko Crikvenice)

13 h ručak (Vinska kuća Pavlomir)

19 h večera (organizirani roštilj)

21 h zabavni program, glazba uživo,

projekcija fotografija 25 godina kluba i Eduard Ficko : Poseban. Svoj. Čovjek ispred svega. Duhovit do suza, zaraznog humora i smijeha. Naš Ficko. Sarajlija. Bosanac. Primorac. Samoborac. Građanin svijeta. Veliki gurman, hedonist u pravom smislu riječi, vrhunski zajebant!

 

04. 06. NEDJELJA

9 h doručak i kava

10 - 12 h spremanje i čišćenje kampa

14 h završetak susreta

 

Kontakt telefoni:

Krešimir Bojić (+385) 091 125 7985

Branko Bruketa (+385) 098 443 530

Vlado Cvjetković (+385) 099 802 3247

 

NAPOMENE:

Spavanje u šatorima i automobilima, mogući dodatni smještaj na upit (Branko Bruketa mob: 098/443-530)

MOLIMO VAS NAJAVITE SVOJ DOLAZAK NAJKASNIJE DO PONEDJELJKA 29.05. ZBOG ORGANIZACIJE (kontakt telefoni ili na 2cv@2cv.hr).

Za 2CV Raid pripremite vozila punim spremnicima goriva. Najbliže benzinske postaje su u Crikvenici 7 km od Triblja, Novom Vinodolskom ili Kraljevici.

 

Organizator: HRVATSKI 2CV CITROЁN KLUB. Lj. Šmidhena 25, 10430 SAMOBOR

 

Partneri i sponzori: Turistička zajednica Vinodolske općine, HEP HE Vinodol