ODRŽAN 2CV RAID HRVATSKO ZAGORJE 2021

Od 11. 06. do13. 06. 2021. održan je “2cv Raid Hrvatsko zagorje 2021” u organizaciji članova Hrvatskog 2cv Citroen kluba.
Iznimno smo ponosni i zadovoljni jer smo se nakon dugo vremena (i pauze u druženjima iz svima nam znanih razloga) okupili u većem broju, te uživali družeći se i vozeći svoje limene ljubimce predivnim cesticama Zagorja, s pogledom na još ljepši krajolik ukrašen zelenilom i vinogradima.
U raidu su učestvovala 32 vozila sa ukupno 51 odraslih i 10 djece. Tijekom samog raida u subotu se pridružilo još nekoliko vozila.
Ovom prigodom objavit ćemo kraći pregled događanja uz popratne fotografije:

1. dan je bio dan okupljanja u baznom kampu Martinišće te večer za opuštanje uoči subote, gdje su sudionici uživali u večeri i druženju.

2. dan su se učesnici, nakon doručka, uputili na raid. Ukupna kilometraža raida bila je 67 km.
Prva točka bio je simpatični Klanjec gdje su sudionici, uz stručno vodstvo, posjetili galeriju Antuna Augustinčića i sarkofage obitelji Erdody. Tu su, također, na trgu uživali u prezentaciji i degustaciji proizvoda lokalnih OPG-ova.
Raid je dalje nastavio ka Kumrovcu. Nakon razgledavanja Starog sela, fotografiranja i obilaska raznih predmeta i skulptura druga Tita, učesnici raida su se okupili na zajedničkom ručku u hostelu Kumrovec.
Raid je dalje nastavio ka Desiniću i predivnom dvorcu Veliki Tabor.
U Krapinskim Toplicama obilježeno je 50 godina YU AS susreta (1971.) gdje su došli i predstavnici lokalnih medija kako bi zabilježili ovo događanje. U poslijepodnevnim satima, prekrasnim strmim cesticama raid je stigao do OPG-a Mihaliček – vinotočje i kušaonica. Tu se uživalo u ukusnim delicijama – vinu i zagorskim štruklima. Uz stručno vodstvo gazde, učesnici su bili u prilici posjetiti i vinski podrum i čuti sve o postupku proizvodnje ovog visoko kvalitetnog vina, kao i kupiti isto.
Oko 19. 30 raid je završio u baznom kampu gdje su se svi opustili uz večeru i band do kasno u noć, te uz prigodnu tortu i slavlje obilježili rođendane naših Ficka i Maci.
 
3. dan, nakon doručka, podijeljene su prigodne nagrade:
- Naj domaćica raida: Ksenija Očić (Martinišće)
- Naj brada: Darko Trokut (Konjščina)
- Nagrada za 1. učestvovanje na 2cv okupljanju: Marko Kirin – Glista (Samobor)
Sudionici raida posjetili su tokarsku radionu Očić gdje su imali prigodu vidjeti alate i čuti više o raznim postupcima izrade pojedinih tokarskih dijelova.
Raid je završio svoj put u Velikom Trgovišću, gdje je organizirano razgledavanje Spomen škole, parkiranje vozila na trgu Franje Tuđmana te prigodna zakuska za sve učesnike.

Ovom prigodom, uz naše članove i njihove obitelji (Očić, Špoljar, Tisanić), želimo reći veliko HVALA na podršci :
TZ Biser Zagorja,
Galerija AA,
TZ Srce Zagorja,
Ured župana Krapinsko-zagorske županije.
https://www.srcezagorja.hr/
https://www.biserzagorja.hr/
http://www.kzz.hr/Uo-ured-zupana
#2cv , #2cvraid , #krapinsketoplice , #experiencezagorja , #doživizagorje