2CV PIKNIK SUNJA 2019.

OTVORENA SEZONA SPAČEKA U HRVATSKOJ!

Otvorena je sezona za sve članove i simpatizere Hrvatskog 2cv Citroen Kluba protekli vikend u Adrenalin parku Sunja u selu Pobrđani 30. i 31. 03.  i to s idejom proslave 50. godina modela Ami 8 koji je 1969. godine upravo u mjesecu ožujku naslijedio svojeg starijeg brata Amija 6.

Na pikniku se okupilo  52 sudionika u 26 vozila.

U subotu nakon već tradicionalnog vojničkog graha i turnira u stolnom ljudskom nogometu kojeg je osvojila ekipa 2cv MIX (Mario, Marek, Maks, Bruno i Nenad) krenulo se na unaprijed najavljeni Raid u zaboravljeno.

Raid u zaboravljeno je zamišljen kao jedinstvena prilika da se posjete posebnosti i specifičnosti ove regije Banovine i Pounja te pokažu turistički i gospodarstveni potencijali u prostorima koji su napušteni i na neki način zaboravljeni. No, to ne znači da tamo ne žive vrijedni i gostoljubivi ljudi, pravi domaćini.

Tako je prva postaja bilo stajanje u selu Utolica na imanju obitelji Lenac točnije njihovom OPG-u koji se bavi uzgojem buča i proizvodnjom sušenih buča i ostalih proizvoda od buča i kestena. Sudionici su imali priliku uživati u polusatnoj prezentaciji i kušanju proizvoda koje na tržištu nudi ova vrijedna mlada obitelj iz Hrvatske Kostajnice.

Sljedeća destinacija je bio centar Hrvatske Kostajnice, točnije Caffe bar Kostarika uz samu rijeku Unu gdje su sudionici uz pomoć mladog gradonačelnika g. Bišćana saznali nešto više o gradu i povijesti te su svi pozvani sljedeće godine na proslavu 780. godina od prvog spominjanja Kostajnice.

Posljednje stajanje je bilo u općini Majur odnosno kod OPG Filar koji se bave uzgojem aronije i proizvodima od aronije. Sudionici su upoznati s radom LAG UNA (Lokalna akcijska grupa) koja djeluje na području nekoliko susjednih općina i garda Hrvatske Kostajnice.

Domaćini su se sjajno pripremili s proizvodima dobrodošlice i posebnim darom svim posjetiteljima – bedževima i upaljačima s otisnutom posvetom na ovu posjetu sa spačecima i amijem u logotipu. Svaka čast i veliko hvala ovom vrijednom znaku pažnje!

Dolaskom nazad u Adrenalin Parku Sunja, vrijedni i uvijek spremni vlasnik Marijan Žarinčić je pripremio logorsku vatru na kojem se mogla pripremati  večera.

Prije same večere proslavljen je 4. rodjendan Lukše Skale iz Zagreba na opće zadovoljstvo i sreću ostale djece sudionike susreta.

Uz taktove bluza i osebujni glas frontmenice Tonke iz benda Bluzy Threesome iz Siska večernji program je mogao početi.  U suradnji sa Zmajskom pivovarom, proizvedeno je posebno 2CV BEER  za ovaj susret u ograničenoj količini.

Iskorištena je prilika za prezentacijom pivskih čaša koje će se koristiti na svjetskom susretu Spačeka u Samoboru ovo ljeto. Odigran je i turnir u pikadu kojeg su suvereno osvojile Irena i Darja iz Slovenije,a uz pomoć Gumenog iz Slavonskog Broda napravljena je promocija filma ' Na zapadu nešto novo:  s 2cv do Portugal i nazad' snimljenog na 22. Svjetskom susretu Spačeka u Portugalu 2017., autora dugogodišnjeg HTV-ovog novinara Silvija Stilinovića iz Slavonskog Broda.

Ujutro nakon kave, doručka i dodjele nagrada, krenulo se prema OPG Džakula, obiteljskoj farmi životinja, smještanoj u selu  Sjeverovac, nedaleko od Sunje. Spoj je tradicionalne i moderne, stočarske i ratarske proizvodnje, a upravo zahvaljujući tradiciji od gotovo 90 godina i mladim naraštajima, OPG postiže odlične rezultate na nekoliko polja stočarstva i ratarstva. Domaćin spačekistima je bio nositelj OPG-a  Rodoljub Džakula, doktor veterinarske medicine, koji sa svojom suprugom Višnjom, diplomiranom ekonomisticom,  i djecom brine za oko 400 grla stoke - 150 goveda, 130 ovaca, 85 crnih slavonskih svinja, 20 hrvatskih posavaca, 12 magaraca i 5 krava.

Iako je na ovoj Farmi bio predviđen kraj ovog dvodnevnog piknika, on je neslužbeno i sasvim spontano završio u selu Velika Gradusa kod vrijedne i gostoljubive obitelji Vujčić iz Siska koja u vlasništvu ima 89 ovaca i pripremaju se u ozbiljno baviti ovim poslom.

STATISTIKA

BROJ VOZILA 26

BROJ SUDIONIKA: 52

Broj vozila: HR: 22; SLO: 2;  SRB: 1;  D: 1

VOZILA:

AMI 8: 1

HY: 1

ACADYANE: 1

2CV AK 400: 1

DY: 2

2CV6: 14

BERLINGO:1

SAXO:1

XSARA:1

C25 KAMPER: 1

JUMPER: 1

NECITROЁN: 1

 

 

 

 

 

 

POZIVAMO VAS NA OTVORENJE 2CV SEZONE HRVATSKOG 2CV CITROEN KLUBA:

 

2CV PIKNIK SUNJA

30. – 31. 03. 2019.

(Adrenalin park Sunja, selo Pobrđani)

 

SUBOTA

11:00 h                            otvorenje

12:00 h                            igre

13: 30 h                           ručak

14:30 – 18:00 h            Raid u ZABORAVLJENO!

18:00 h                            igre

19:30 h                            večera uz logorsku vatru

20:30 h                           večernji program uz  live koncert

23:00 h                           DJ AMI8

NEDJELJA

8:00 h                           doručak i kava

10:30 h                         paradna vožnja - FARMIRANJE

11:00 h                         ' jedan sat na FARMI'

12:00 h                         rastanak

Napomene:

 • spavanje organizirano u vlastitim šatorima i automobilima
 • u objektu su na raspolaganju 17 ležajeva, posebno se plaćaju (rezervacije na mail: 2cvclubhr@gmail.com).
 • kotizacija po automobilu
 • obroci se plaćaju na susretu po prikladnim cijenama (bonovi)
 • šank u organizaciji vlasnika objekta po povoljnim cijenama
 • posebna ponuda ograničene količine 2CV Craft Piva  i majice susreta.
 • igre: turnir u živom stolnom nogometu i pikadu
 • RAID u ZABORAVLJENO: 3 STOP: ukupno 39 km, (4 km makadam)
 • večera uz logorsku vatru –self help priprema, namirnice osigurane
 • svirka uživo uz logorsku vatru i band Bluzy Threesome iz Siska
 • u nedjelju posjet Farmi u selu Sjeverovac u smjeru Zagreba (16 km od Ad. parka)

 

Organizator: Hrvatski 2CV Citroёn Klub – AMIcale 2CV Siscia

More info: 2cvclubhr@gmail.com; ili na mob: 092/1105-397