2cv Raid Dunav, doček u Samoboru, 12. 05. 2016.

Na prostoru nekadašnje vojarne Taborec u Samoboru, članovi Hrvatskog 2cv Citroen kluba dočekali su ekspediciju francuskih 2cv pustolova koji su u više od 67 spačeka i preko stotinu članova posade prolazili ovuda u sklopu "2cv Raid Dunav 2016."

Prizor sedamdesetak spačeka, posebno pripremljenih za najteže uvijete i terensku vožnju, bio je nezaboravan. Vozilo se pretežno po neasfaltiranim cestama i putevima, a u 19 dana prošli su tako Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru i Srbiju.

Članovi kluba dočekali su kolege 2cv pustolove sa samoborskim kremšnitama, bermetom i licitarskim srcima te smo im poželjeli sretan povratak kući. Francuski su spačekisti ostali oduševljeni prijemom jer, kako su nam rekli, u dvadeset godina koliko putuju ovom rutom, nikada ih nitko nije dočekao ovako srdačno.

Ovo je samo dio aktivnosti kluba u susret svjetskom susretu spačeka 2019. godine. Bez podrške grada Samobora i Radija Samobor, koji je medijski popratio ovaj događaj, ne bismo ga uspjeli održati na ovako visokom nivou – stoga im ovim putem još jednom zahvaljujemo.