Promocija kluba na Zagreb Auto Show-u, 05. do 10. 04. 2016

Zagreb Auto Show koji se održao nakon stanke od osam godina od 05. do 10. 04. 2016., privukao je više od 140 000 posjetitelja. Manifestacija je, kao i do sad, održana na prostoru Zagrebačkog Velesajma, a Hrvatski 2cv Citroen Klub imao je svoj štand u paviljonu broj 11, poznatijem kao Kineski paviljon. Tamo je predstavljen klub, dosadašnji projekti, kao i budući, sve pod sloganom: "2cv – način života / 2cv – way of life".

Središnji izložak na našem štandu bio je spaček furgon iz 1971. godine koji je predstavljao Hrvatsku na fantastičnoj avanturi s druge strane planete, 2cv Raid Australija iz 2008. godine. Tamo je taj automobil prošao 13 554 kilometara u 40 dana, kroz bespuća zapadne Australije. Naravno, takav je podvig i vozilo koje je u njemu sudjelovalo privukao pažnju brojnih posjetitelja sajma.

Cijeli je taj put bio prikazan kroz multimedijalnu prezentaciju, tako su posjetitelji mogli dobiti širu sliku o toj pustolovini, a za otkrivanje manje poznatih detalja o putu bila je zadužena i posada tog putovanja iz 2008. godine, također članovi kluba.

Na samom ulazu u paviljon, kao najava onog što unutra slijedi, bila je izložena i Dyane 6 koja je u više navrata prelazila Afriku.

Svakog dana izložbe, na klupskom štandu bio je program – prikazivali su se tematski filmovi, filmovi s putovanja, fotografije susreta, prezentacije i najave nadolazećih aktivnosti s naglaskom na organizaciji 23. svjetskog susreta spačeka koji će se održati 2019. godine u Hrvatskoj u organizaciji našeg kluba.

U sklopu Zagreb Auto Showa organizirana je i humanitarna akcija potpore obilježavanju "Ljubičastog dana", tako da je u svečanom defileu oldtimera koji je prošao centrom Zagreba, sudjelovalo i nekoliko naših vozila.