70 godina kombija HY - Samobor 02.-03.09.2017.

02. i 03. 09. u Samoboru je održan  po prvi puta zajednički susret Hrvatskog Citroen Kluba i Citroen Kluba Slovenije na kojem se simbolično obilježio 70. rođendan HY

 

Okupljanje vlasnika i zaljubljenika u te legendarne modele je počelo već u petak 01.09. na prostoru bivše vojarne Taborec u Samoboru kada su pristigla 3 HY-a.

Iako najavljeno ružno vrijeme s kišom nije pokvarilo dobro raspoloženje te je subota dočekana odlaskom na legendarni subotnji samoborski sajam sa Srećkovim spačekom. U medjuvremenu je pristiglo još 5 HY-eva te se ukupna brojka popela na konačnih 8. Uz nezaobilaznu rakiju dobrodošlice, vrijeme je već bilo za pokret prema Vinariji Šember udaljenu tridesetak kilometara od Samobora u Jaskanskim brdima. Darko s prepoznatljivim DAK-om je poveo ekipu prema gore  gdje su  nas izvanredno primili vlasnici Vinarije predvođeni g. Zdenkom Šemberom.  Uz razgled vinarije i podruma te degustacije vrhunskih vina, probane su i domaće delicije uz upravo ubrano groždje s trsja . Naime, u tijeku je bila berba.

Uskoro je bilo vrijeme za povratak te se vožnja do Samobora odužila zbog malenog kvara na Četkovom HY-u. Simpatično je bilo vidjeti nepreglednu kolonu ostalih vozila koja su se starom Karlovačkom cestom vraćala u subotu popodne s mora i to s ciljem izbjegavanja naplatnih kućica Lučko. Nekako si mislimo da nisu računali na nas ;)

Kako je kiša pojačavala tempo a i s njima tmurni oblaci nad Samoborom, odlučili smo se za rezervnu lokaciju – stari tj bivši autobusni kolodvor (natkriveni) u neposrednoj blizini 2CV PUB -a Fontana gdje je svim sudionicima poslužen ukusni grah. Tamo se i nastavilo druženje do kasnih noćno/jutarnjih sati.

 

Nedjelja je bila rezervirana za odlazak na glavni samoborski trg nakon zajedničkog doručka uz specijalitet samoborskog kraja Rudarsku greblicu i Zagorske štrukle pojačana svime što su sudionici izvadili iz svojih Hy-eva. Fotografija svih Hy eva na Trgu  je obišla svijet ali nismo bili te sreće da obiđemo najavljenu posjetu Samoborskom muzeju zbog 'tehničkih' razloga. Kafenisanje na trgu i bauljanje je trajalo još koji sat do trenutka istine. A to je bio zajednički odlazak na lokaciju na kojoj će se održati 23. Svjetski susret spačeka 2019. Ovo je bila pretpremijera službenog pokazivanja lokacije te si je svatko mogao uzeti travnati  komad zemlje za uspomenu, uz adekvatnu naknadu J

Nakon pozdravljanja i rastanka, jedino se Kawinom Hy-u  nije išlo nazad kući. Za to se pobrinuo boležljivi Louis koji ga je vratio u život i na put prema doma.

Konačno, bio je ovo jedan opušteni susret unatoč svim nepredviđenim okolnostima. Također, bio je to 9. susret Hy-eva koje organiziraju prijatelji iz Slovenije a po prvi puta u Hrvatskoj, službeno u organizaciji našeg Kluba i to na njegov sedamdeseti rođendan. Hvala svima na dolasku i neka nas PUJSI služe još puno godina!

PROGRAM SUSRETA

70. GODINA CITROEN HY– SAMOBOR, 02. - 03. 09. 2017.

SUBOTA, 02. 09. 2017.

Okupljanje sudionika do 12 h u bivšoj vojarni Taborec, Mirnovečka 20, Samobor

Od 14 h – pokret prema Vinariji ŠEMBER

15 h -  16 h - posjet vinariji ŠEMBER – zajednička vožnja, 20 ak kilometara do sela Donji Pavlovčani iznad grada Jastrebarsko, razgled Vinarije, degustacija vina.

Od 16 povratak u Samobor preko Izletišta Milečki, zaustavljanje za panoramski pogled na Samobor i zajedničko fotografiranje

19 h – Večera i zabavni program

NEDJELJA, 03. 09. 2017.

Od 11 h – zaustavljanje i parkiranje u centru Samobora

Od 11:15 – posjet Samoborskom muzeju

Od 12 – šetnja  Samoborom, kava, kremšnite itd

13 h – završetak u 2CV PUB-u Fontana

KONTAKT OSOBA: SREĆKO 091/444 2214, 1svisek@gmail.com