ODRŽAN 2CV THREE RIVERS RAID 2020.

 

 

Uz poštivanje svih mogućih propisanih epidemioloških mjera, Hrvatski 2CV Citroёn klub je hrabro i bez kompromisa organizirao još jedan uspješni 2CV THREE RIVERS RAID od 18.- 20. 09. 2020.
U godini za zaborav, kada su na svjetskoj razini, velike manifestacije otkazane ili odgođene za neka druga vremena, kada je i 2CV scena osuđena na doslovno ograničena privatna druženja, tradicija 2CV Three Rivers Raida nije prekinuta prvenstveno zahvaljujući velikoj želji svih učesnika (i svih prijavljenih) da ovo 2cv okupljanje održimo u zadanom ritmu.
U tome su pomogle i pojedine institucije koje od prvog dana prate ovu manifestaciju,kao što je prije svega Sisačko-moslavačka županija usmjeravajući Organizatore sa savjetima i jasnim uputama u vezi epidemije COVID-19. Na tome im se zahvaljujemo!
Na ovogodišnjem Raidu su sudjelovale 64 osobe u 32 vozila marke Citroen serije A iz Hrvatske i inozemstva.
Ukupna dionica u 3 dana Raida je iznosila 129 kilometara od koji je ukupno bilo 11 kilometara makadama. Učesnici su boravili na prostoru omeđenim triju najvećih rijeka: Save, Kupe i Une. Kao uvijek do sada, program je bio raznolik, dinamičan i raznovrstan. Ogromna pozitivna energija svih učesnika je bila osnova za još jedan uspješan Raid. Organizatore veseli činjenica da su na Raid po prvi puta došli novi članovi kluba i novi učesnici, te time dokazali kako je ovo jedno od omiljenih 2cv okupljanja u Hrvatskoj. Svima veliko hvala.
A kako je bilo pogledajte na fotografijama po danima.

1. Dan, dionica: Sisak (Utvrda Stari Grad) – Brest Pokupski (Resort Mlinski kamen) 13 km
Koncert banda Bluzy Threesome (Sisak)

2. Dan , dionica: Brest Pokupski (Mlinski kamen)-Petrinja (parkiranje svih sudionika na centralnom Trgu i doček učesnika od strane predstavnika grada) stručno vodstvo u centar Petrinje za sve učesnike.
Petrinja- Hrvatski Čuntić (Zelena Dolina) –radionica Bubnjarski 2cv krug pod vodstvom glazbenika Branka Trajkova Traka (bubnjar banda Zabranjeno pušenje), ručak,
Hrvatski Ćuntić-Hrvatska Kostajnica-Dvor-Donji Dobretin (OPG Unski biser). 63 km

3. Dan, dionica: Donji Dobretin (OPG Mlinski kamen)-Hrvatska Kostajnica (Čukur brdo), Spomen obilježje 'Gordan Lederer' - završetak programa uz doček predstavnika Grada H. Kostajnica i ručak. 37 km

STATISTIKA
Ukupan broj vozila 32
Ukupan broj učesnika 64

2CV 6 = 18
2CV AK 400 =2
2CV AZU 250 = 2
2CV AZ= 1
Mehari =2
AMI 8 Break =1
Ami 8 =1
Dyane = 4
Acadyane =1

Broj vozila po državama:
Hrvatska = 27
Njemačka = 2
Srbija = 2
Francuska = 1

Nagrade:

Stranci:
Francois Duvernay, Dyane 6, Francuska
Jost Hashoff i Sara Dirk, AZU 250, Njemačka
Branislav Mrkojević, Acadyane, Srbija

Najstarije vozilo: 2CV AZ 1957. godina, Goran Marković i Suzana Milekić, Brdovec, HR

Naj par: Željko Hadjar i supruga, Mehari, Sveta Nedjelja, HR

Naj djeca: Tena Špoljar (5) Strmec Samoborski i Amadea Bučanac (4,5) Samobor, HR

Najstrpljivija djeca: Ertekin i Emina Hadžić, Pula, HR

VELIKO HVALA: SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA, GRAD PETRINJA, GRAD HRVATSKA KOSTAJNICA, TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PETRINJE, TURISTIČKA ZAJEDNICA HRVATSKA KOSTAJNICA, ŠKOLSKA  KNJIGA d.d.

Vidimo se na 2cv Three Rivers Raidu 2022. godine!

Hrvatski 2CV Citroen klub

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Dragi 2CV prijatelji,

obavještavamo vas da je u pripremi treće izdanje 2CV Three Rivers Raida koje planiramo održati od 18. - 20. 09. 2020.

Obzirom na situaciju oko pandemije Covid -19 i specifičnosti ove manifestacije (pred-prijave, vožnja u grupama, ciljane destinacije i slično), Organizacijski odbor Raida i Upravni odbor Kluba i dalje radi na pripremi ovog događaja, naglašavajući kako se ne radi o klasičnom susretu.

Podsjećamo da je riječ o avanturističko-turističkoj vožnji, bez natjecateljskog karaktera, kroz Sisačko-moslavačku županiju. Pristup imaju samo posade u A serijama Citroёn vozila, a vožnje se organiziraju u grupama po zadanoj ruti. Broj vozila je ograničen na 36 (tridesetišest).

Objavljujemo prijavnicu. Krajnji rok za prijavu je 05.09. 2020.
Molimo vas ispunite sve podatke iz prijavnice i pošaljite na mail 2cv3rr@2cv.hr

 

VAŽNO!

Sukladno preporukama Nacionalnog Stožera Civilne zaštite kao i Županijskog stožera Sisačko-moslavačke županije donosit ćemo odgovorne odluke i sve vas pravovremeno obavijestiti o daljnjim aktivnostima ili eventualnom otkazivanju.

Kao odgovorni organizatori poduzet ćemo sve mjere sukladno situaciji u kojoj se nalazimo, kako bi organizirali još jedan uspješan Raid.

 

2CV3RR team