22. svjetski susret 2cv Portugal

Od 26. do 31.07. 2017. u mjestu Ericeira 45 km od Lisabona na samoj obali Atlantskog oceana održan je 22. po redu  svjetski susret spačeka.

Na susretu je prema službenim podacima organizatora  bilo 2.266 vozila iz 30 zemalja.

Najviše je vozila bilo iz Francuske 955, dok je ukupno  iz Hrvatske došlo 16 vozila od kojih 13 spačeka, 2 ostala citroena i 1 necitroen.

Ukupno ljudi iz Hrvatske je bilo 45 od kojih je najmlađi bio dvoipolgodišnji Grga Bašić iz Zagreba.

Hrvatski 2CV Citroen klub je za vrijeme trajanja susreta prema najavi imao postavljen prepoznatljivi crveni šator gdje su svaki dan posjetitelji dobivali informacije o nadolazećem 23. svjetskom susretu spačeka koji će se za dvije godine održati u Hrvatskoj, točnije Samoboru.

U petak, 28.07.2017. je organiziran t.z.v. Hrvatski spaček dan kada je u poslijepodnevnim satima svim posjetiteljima štanda ponuđena rakija i vino te podijeljeno preko 400 porcija graha.

Navečer na glavnoj pozornici je prezentiran promotivni spot/film '2cv postcard from Croatia' te upriličen program sa svim članovima hrvatskog tima. Nakon projekcije filma za koji smo dobili izuzetne pohvale,naš Reggie Barbour je savršeno vodio program i u interakciji s publikom napravio show koji je okrunjen bacanjem nekoliko hrvatskih majica u publiku od kojih je jedna imala otisak free entry. Sretni dobitnik majice i besplatnog ulaza na susret u Hrvatskoj je Talijan Edmondo iz Milana.

Za susret u Hrvatskoj je prijavljeno 212 vozila i to najviše iz Njemačke 48, Francuske 36, Belgije 21 itd..

Hrvatski 2CV Citroen klub se ovim putem zahvaljuje svim članovima Kluba koji su prije svega odvezli zahtjevan put od preko 3.000 km, nesebično pomagali cijelo vrijeme susreta na promociji Hrvatske i Samobora kao i svim ostalim sudionicima iz Hrvatske.

Također, zahvaljujemo se Bizziju iz Slovenije koji nam je već drugi put (prvi put u Poljskoj 2015.) besplatno posudio crveni šator za našu promociju.

Zahvaljujemo se organizatorima, Portugalcima koji su nam osigurali odličnu poziciju za štand kao i pomoć u raznim situacijama za vrijeme susreta. Prije svega hvala Rogeriu i njegovoj supruzi! Obrigado!

Susret je prošao u odličnoj atmosferi a naročito su aktivni bili konkurenti za domaćinstvo susreta 2021. godine: Švicarci, Francuzi i Talijani. Uz sav napor koji su svi navedeni uložili, premoćno je pobijedila Švicarska koja će biti domaćin 2021. I njima svima hvala na odličnoj prezentaciji i čestitke Švicarcima!

Za vrijeme susreta su organizirane razne igre (rastavljanje spačekovog motora, beauty contest, vožnja pop cross, itd) te paradna vožnja do obližnjeg grada Mafre. U povorci od stotinjak vozila u kojem su bili predstavnici svih zemalja bio je i hrvatski spaček!

Zadnji dan smo preuzeli zastavu sa kronološkim popisom svih zemalja domaćina svjetskih susreta od 1975. godine na kojoj je otisnuto 2019 Croatia.

Ono što je najvažnije, svi sudionici su se sretno vratili svojim kućama nakon još jednog svjetskog susreta spačeka čija tradicija traje već pune četrdesetdvije godine.

Hrvatskom 2CV Citroen Klubu  kao organizatoru sljedećeg susreta je velika čast i još veća obveza napraviti  bolji i ne zaboravniji susret.

U svakom slučaju, vidimo se u Hrvatskoj u Samoboru 2019. godine.

U galeriji slika iz Portugala možete vidjeti dio atmosfere koja je vladala za vrijeme susreta.

Desetak spačeka iz Hrvatske je u pripremama za odlazak na 22. svjetski susret spačeka koji će se održati na obalama Atlanskog oceana u Portugalu u mjestu Ericeira, 45 km udaljenog od Lisabona.

Na susretu koji traje od 26. do 31. 07. u već prepoznatljivom crvenom šatoru Hrvatski 2CV Citroen Klub će predstaviti i najaviti domaćinstvo 23. svjetskog susreta spačeka koji  će se 2019. godine održati u Hrvatskoj u Samoboru.

Svaki dan će se u određeno vrijeme moći dobiti informacije u vezi svjetskog susreta 2019. godine, izvršiti uplate pred-registracije, kupiti suveniri, pogledati fotografije i ostali video materijali našeg kluba i Hrvatske turističke zajednice.

Najavljujemo i  Croatian 2cv day koji će se održati u petak 28.07. s mnoštvom iznenađenja.

Isti dan u sklopu večernjeg programa na glavnoj pozornici u 21 h će biti pretpremijera video spota '2cv postcard from Croatia' u kojem će se prezentirati ljepote i specifičnosti Hrvatske i najaviti  23. svjetski 2cv susret 2019. u Samoboru.

Stoga..vidimo se u Portugalu u crvenom šatoru!