2CV Piknik Sunja

Vikend 25. i 26. 03. 2017.  je bio rezerviran za prvo zvanično okupljanje članova Hrvatskog 2cv Citroen kluba i njihovih prijatelja na 2cv pikniku Sunja u sklopu Adrenalin parka Pobrđani.

Okupilo se 46 sudionika u 24 vozila pretežno A serije.  Održano je po prvi puta  najavljeno natjecanje u 2cv Battle Archery-u odnosno slalom vožnji s gađanjem iz luka i strijele u metu kroz otvoreni krov.

Za natjecateljsko vozilo je izabrana atraktivna Dyana 6 vlasnika Tomislava i Danijele Medved iz Samobora te se na taj način simbolično dala važnost modelu koji nosi naziv božice lova i ove godine slavi 50 godina.

Održano je i natjecanje u ljudskom stolnom nogometu gdje je prvo mjesto osvojila ekipa 602

Djeca su sudjelovala u Likovnoj 2cv koloniji (Borna, Hana, Lotti i Hana) te su njihova djela ponosno oplemenila unutrašnji prostor.

Večeru je subvencionirala Općina Sunja kojoj se zahvaljujemo kao i ljubaznim domaćinima obitelji Žarinčić na čelu s uvijek spremnim g. Marijanom vlasnikom Adrenalin parka.

Noćni program uz ritmove Rock'n' rolla je trajao do kasno u noć.

Drugi dan se uz pratnju policije šarena kolona provezla kroz mjesto Sunju gdje su posjetili  Đambin mlin  na rijeci Sunji. To je bila prigoda da se doživi rad vodenice te se uz upute domaćina prosije brašno od bijelog kukuruza. Svatko od sudionika je mogao uzeti po vrećicu netom samljevenog i prosijanog brašna kao uspomenu i poklon od domaćina.

U mlinu je bila i postavljena izložba fotografija lokalnog fotografa g. Josipa Hrena neumornog u uslikavanju  spačeka iz svih kutova.

Iz Sunje se nastavilo do Izletišta Tišinić u selo Taborište pored Petrinje gdje se osim prekrasne korablje restorana nalazi jedinstveni zoološki vrt u ovom dijelu Hrvatske.

Organizatori se u ime Kluba zahvaljuju svim posjetiteljima i sudionicima ovogodišnjeg 2cv piknika te sljedećim partnerima i sponzorima:

Općini Sunja

Sisačko-moslavačkoj županiji (Odjel za prosvjetu i obrazovanje)

Turističkoj zajednici Sisačko-mosavačke županije

Školskoj knjizi d.d.

Policijskoj postaji  Sunja

Rakla Tisku

g. Ivanu Drahotusky

g. Marijanu Žarinčiću

g. Josipu Hrenu

g. Boži Tišiniću

STATISTIKA 2CV PIKNIK SUNJA

24 VOZILA, 46 LJUDI, 5 KUĆNIH  LJUBIMACA (PSI)

  2CV 6= 13 , HY=2, AK 400=1, DAK=1, DYANE 6=1, AMI 8=1, VISA CLUB=1, XSARA=1, SAXO=1, NECITROEN=2

REG OZNAKE:

SK=5; ZG= 9; VŽ=2; RI=2; KC=1; DU=1; OS=1; ŠI=1; ŽU=1; SLO=1